mandag 4. mai 2009

Livets store gåter lar seg ikke besvare.

Noen ganger føler jeg vi alle er kaste inn i en meningløs verden hvor alt som betyr noe er å være kunnskaps rik, full av fornuft, god utdanning. Alt livet handler om er å stå opp, gå på skolen, gjøre lekser, spise og sove.

Hvor ble det liksom av all lykken oppi det hele? Jeg vil ha et liv der man må jobbe for å oppnå de tingene man vil her i livet. Men jeg vil også at hvis man prøver at man skal få sjansen til å lykkes, ikke at man bare blir kastet bort fordi man ikke helt gjorde det så bra som forventet.

Forventninger er store, og press og stress er gjennom hele dagen! Alt vi får av fritid er ca. 2, 3 dager i uken. Men til og med da er det press, forventniger som bare slår mot oss, og det å sove og spise er jo fremdeles et rituale.

Å hva er det vel i livet som gir mening når det som liksom betyr noe virker meningsløst og det som virkelig gjør deg lykkelig ikke egentlig har noe å si for hvordan livet ditt vil være, i hvertfall ikke innenfor utdanningen din eller økonomi.

Noen ganger skulle jeg bare ønske ting var annerledes sånn, for hvordan dine resultater i tysk, matte osv er, har ikke noe å si for hvor bra du kan utføre en jobb, der virkelig vet du kunne gjort en forskjell og hadde vært noe du virkelig brenner for. Men slik er desverre verden. Kanskje den en gang vil endre seg..

Ingen kommentarer: